lördag 17 januari 2009

KONST på G

Vi är tre tjejer som tillsammans bestämde oss för att vi ville ha någonstans att visa vår konst. Ja, först började det med att vi ville hitta på nå´t tillsammans, skapa idéer tillsammans och det utmynnande i idén om ett ställe att visa konsten.

Gruppen heter KONST på G. De andra två heter Anna Svensson och Åsa Nilsson. Och så är det jag. Vi målar fullständigt olika och ÄR väldigt olika.

Och det är nog det som gör att vi trivs så bra, för vi kommer på olika idéer och får hela tiden lära oss saker av varandra. Att vara olika skapar mer tror jag. Vi säger ”Ja, kanske det”, eller ”Hur menar du?” och ”Det verkar bra, ska vi prova!”.

Bilden till vänster är Anna, målad av Anna. Den till höger är Åsas.

Och vad vi åstadkom under 2008 är otroligt, känns det som. Vi hade tre utställningar på det ställe som nu har namnet KonstGränden:
First Act, 2much! och Tre tomtar på loftet (nu är det kul igen).

Och kul har det verkligen varit, även om det är jobbigt. Eller hur, alla ni som vet att hur det är att hänga utställningar och sedan vakta dem. Jobbet gör sig absolut inte självt! Vi har ibland skrattat så magen har fått kramp. Och svurit över kyla och värme, ibland burit betydligt mer än vi borde ha gjort, men – oj, så kul vi har.

Och många besökare. På bilden är Ellinor, vän och konstnär från Nordviggen ovanför Torsby.

De flesta har sagt:
"Men, så mysigt" eller "Så härligt, som i Gamla Sta´n, ju!"
Och de flesta har sedan också kommit tillbaka. Vi har bara haft öppet korta perioder, så de har fått ta reda på när - och det är det verkligen roligt att de gjort.

Men var finns vi då?

KonstGränden i Sunne ligger på Kvarngatan 25, bakom Nya Design Mode. In leder en vit husfasad, som slutar i ett garage, med en liten förråds-byggnad ovanpå. Fast nu är där inte längre förråd, utan KONST på G.

Tre dagar under Påsk och under Kulturveckan i Sunne 2009 kommer vi att visa och sälja konst och vykort igen.

Håll koll på affischer och eventuella vernissagekort, och när du ser vår trottoarskrikare vid Gränden, så är du välkommen in!


Margaretha (och Anna o Åsa, förstås!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar